Skip to content
Θεραπεία της αιμορραγίας των ούλων

Θεραπεία της αιμορραγίας των ούλων

Εάν εσείς ή ένα από τα μέλη της οικογενείας σας εντοπίσει μια κηλίδα αίματος από το βούρτσισμα των δοντιών ή τη χρήση οδοντικού νήματος, πρέπει να αναλάβετε δράση. Η αιμορραγία των ούλων μπορεί να μην φαίνεται κάτι σοβαρό - ιδιαίτερα αν δεν συνοδεύεται από πόνο - αλλά είναι μια σαφής ένδειξη ουλίτιδας. Αν αφεθεί ανεξέλεγκτη, η ουλίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι ευκολότερο να την αντιμετωπίσετε εάν λάβετε τα μέτρα σας εγκαίρως. Απλά φροντίστε να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα και να υιοθετήσετε μερικά απλά βήματα στο καθημερινό σας πρόγραμμα στοματικής υγείας.

Ποιες είναι οι ενδείξεις και τα συμπτώματα της ουλίτιδας;

  • Φλεγμονή των ούλων
  • Αιμορραγία των ούλων
  • Ούλα που υποχωρούν
  • Κακοσμία του στόματος
  • Χαλάρωση των δοντιών

Αν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο σας. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να φροντίσετε τα ερεθισμένα ούλα σας.

Βελτιώστε το καθημερινό σας πρόγραμμα στοματικής υγείας

Συνήθως, η ουλίτιδα είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς βουρτσίσματος και ανεπαρκούς χρήσης οδοντικού νήματος. Έτσι, αν το ημερήσιο πρόγραμμα καθαρισμού των δοντιών σας ήταν λίγο βιαστικό, ήρθε η ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές. Βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας μαλακή οδοντόβουρτσα ή μια οδοντόβουρτσα που συνιστάται από τον οδοντίατρό σας.

Οι οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες AIM έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την ουλίτιδα. Η οδοντόβουρτσα Vertical Expert Double Face είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καθαρίζει ταυτόχρονα τα δόντια και τα μάγουλα, για x2 δράση καθαρισμού, χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Οι θύσανοι σε σχήμα βεντάλιας, καθαρίζουν με ακρίβεια τα μεσοδόντια διαστήματα και διευκολύνουν το βούρτσισμα των δοντιών με κάθετες κινήσεις. Η οδοντόκρεμα Expert Protection Complete, με τεχνολογία Micropure, περιέχει microgranules, δηλαδή μικροσωματίδια για αποτελεσματικό μεσοδόντιο καθαρισμό, και ψευδάργυρο, ένα αποτελεσματικό αντιβακτηριδιακό συστατικό στοματικών διαλυμάτων. Με κάθε βούρτσισμα, αυτή η προηγμένη* σύνθεση κατά της πλάκας διασπείρεται σε όλο το στόμα για αποδεδειγμένο καθαρισμό στα μεσοδόντια διαστήματα, για πιο καθαρό, φρέσκο και υγιές στόμα.

* Σε σύγκριση με μία απλή φθοριούχο οδοντόκρεμα.

Επειδή οι τροφές μπορούν συχνά να κολλήσουν μεταξύ των δοντιών, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι το οδοντικό νήμα μεταξύ των ούλων και κάθε δοντιού.

Επιλέξτε τροφές φιλικές προς τα ούλα

Η διατροφή σας έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία των ούλων σας από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Δεν είναι μόνο οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη που θα πρέπει να προσέχουμε. Όλες οι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά τροφές όπως το λευκό ψωμί είναι κακές για τα ούλα σας. Εν τω μεταξύ, τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα λαχανικά και τα βιολογικά προϊόντα ενδυναμώνουν τα ούλα σας, βοηθώντας τα να παραμείνουν δυνατά και υγιή. Ο ψευδάργυρος - που περιέχεται στις οδοντόκρεμες AIM - είναι απαράιτητος για ην υγεία των οστών και το σχηματισμό των ιστών. Επομένως, φροντίστε να συμπεριλάβετε περισσότερες τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως το σπανάκι, τα φασόλια και τα ρεβίθια στη διατροφή σας.

Σταματήστε το κάπνισμα

Γνωρίζετε ότι το κάπνισμα είναι κακό για τους πνεύμονες σας. Γνωρίζατε όμως ότι είναι κακό και για τα ούλα σας; Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το κάπνισμα εμποδίζει την πρόσληψη βασικών θρεπτικών συστατικών από τα ούλα σας, καθιστώντας τα περισσότερο ευάλωτα στις φλεγμονές, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση ουλίτιδας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να σταματήσετε το κάπνισμα, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας και τα ούλα σας.

Κλείνοντας, ακούστε τι σας λέει η οδοντόβουρτσα σας. Αν εντοπίσετε αίμα, αρχίστε το καθημερινό πρόγραμμα στοματικής φροντίδας: βούρτσισμα, οδοντικό νήμα, ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα για πιο υγιή και χαρούμενα χαμόγελα με αυτοπεποίθηση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως το σπανάκι, τα ρεβίθια, τα κοκκινα φασόλια, βελτιώνουν τη στοματική υγεία, καθώς ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για τον σχηματισμό των ιστών και των οστών.


White teeth

Στοματική Υγιεινή

Αναζητήστε χρήσιμες συμβουλές για θέματα που αφορούν τη στοματική σας υγιεινή στους οδηγούς μας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από την AIM, τον ειδικό στη στοματική υγιεινή.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΩΝ ΑΡΘΡΩΝ